Skip to main content

Dirigent       LARS MULDER

Met ingang van 1 september 2019 is Lars Mulder aangesteld als dirigent van ons koor.

Lars Mulder werd geboren op 18 februari 1973 te Delftzijl. Hij kreeg zijn eerste pianolessen op 6 jarige leeftijd. Vanuit improvisatie op de piano ontstond de behoefte om muziek te gaan schrijven. Zijn eerste composities schreef hij op 12-jarige leeftijd.

Hij volgde de vooropleiding voor piano aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen bij Robert Harris. Van 1992 tot 1999 studeerde Lars Mulder aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle. Hij studeerde compositie, piano, klavecimbel en koordirectie.

Van 1999 tot 2014 was hij werkzaam als Engraver en Product Editor bij muziekuitgeverij Hal Leonard MGB (voorheen Haske). Hij werkte mee aan verschillende koorprojecten en was onder andere bestuurslid van de federatie van zangverenigingen te Heerenveen.

In 2014 bereikte hij de halve finale van Art Rocks met zijn piano compositie “Let it Go”. In 2015 was hij één van de winnaars van de talenten dag Dyn Dei  met piano improvisatie op Who Wants To Live Forever van Brian May. Hij stond drie keer in de finale van het Friese Songfestival Liet waarbij hij in 2016 met Sander Metz 3e werd in de strijd om de Ivan Pel publieksprijs en in 2017 met Christian Jongedijk 3e in de strijd om de juryprijs.

Momenteel is Lars vooral werkzaam als koordirigent, pianist, concertorganisator en muziekdocent. Hij staat onder andere voor het gemengd koor “De Woudklank” in Heerenveen, het “Stellingwerfkoor” in Wolvega, Popkoor Akkrum en vrouwenkoor “Brûzenije” in Joure. Als koordirigent wist hij ook diverse prijzen in de wacht te slepen. Zo behaalde hij in 2019 met Popkoor Akkrum de publieksprijs op het Open Fries Kampioenschap voor koren .

Lars Mulder is een dirigent met een breed repertoire en passie voor zijn vak. Hij staat garant voor sprankelende en verrassende uitvoeringen. Lars Mulder zet zich speciaal in voor verbinding tussen de professionele muziekpraktijk en de amateurwereld.